VEGANSKI JABOLČNI ZAVITEK
Preprost recept za veganski jabolčni zavitek iz pirinega vlečenega testa in sočno jabolčno sredico z mandlji.
Zahtevnost priprave
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

ČAS PEČENJA: 45 minut

Jabolčni zavitek je slastna jesenska sladica ali malica, 

ki je zelo preprosta za pripravo. 

Če ne veste kam z vsemi domačimi jabolki, potem poskusite

ta recept za zelo sočen veganski jabolčni zavitek. 

SESTAVINE ZA TESTO:
  • 400g pirine moke
  • 250ml tople vode
  • 3 jedilne žlice rastlinskega olja
  • 1 ščep soli
  • 1 čajna žlička kisa
1. Pirino moko presejemo v večjo posodo. Na sredini naredimo jamico in v njo vlijemo toplo vodo, olje in kis. Ob robu posujemo ščep soli in vse skupaj dobro pregnetemo. 
2. Testo v skledi pustimo počivati približno 30 minut. Nato ga razdelimo na dve polovici in ga ponovno pregnetemo. 
IMG_9077
SESTAVINE ZA NADEV: 
  • 8 velikih sladkih domačih jabolk
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 3 jedilne žlice mletih mandljev
  • *opcijsko: 200g kokosove/mandljeve kreme

KORAK 1: 

Jabolka dobro operemo, olupimo in očistimo. Na drobno jih naribamo v večjo posodo. Jabolčni zavitek ne vsebuje sladkorja, saj so že jabolka dovolj sladka in ni potrebe po dodajanju sladkorja. V kolikor nimate sladkih domačih jabolk, lahko v naribana jabolka dodate 2 žlici datljeve paste.  

 

KORAK 2: 

Jabolkom dodamo tudi mlete mandlje in cimet. Za popestritev in bolj kremast okus zavitka lahko dodamo tudi kokosovo/mandljevo kremo. Brez problema pa lahko to kremo v nadevu tudi izpustimo.


KORAK 3: 

Prvo polovico testa razvlečemo ali razvaljamo po pomokani površini. Zelo pomembno je, da testo razvlečemo čim bolj na tanko. Na testo nadevamo jabolčni nadev. 


KORAK 4: 

Jabolčni zavitek zavijemo. Enak postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa.  


KORAK 5: 

Zavitka položimo v pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Pred peko testo premažemo s toplo vodo, kateri primešamo ščep kurkume. 


Pečemo na 220°C (brez ventilacije) približno 45 minut. 

Ko je jabolčni zavitek pečen, ga ponovno nežno pokapamo z vodo in uživamo v jesenski sladički.

IMG_9073

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja