ČAS PEČENJA: 45 minut
Jabolčni zavitek je slastna jesenska sladica ali malica,
ki je zelo preprosta za pripravo.
Če ne veste kam z vsemi domačimi jabolki, potem poskusite
ta recept za zelo sočen veganski jabolčni zavitek.
SESTAVINE ZA TESTO:

SESTAVINE ZA NADEV:
KORAK 1:
Jabolka dobro operemo, olupimo in očistimo. Na drobno jih naribamo v večjo posodo. Jabolčni zavitek ne vsebuje sladkorja, saj so že jabolka dovolj sladka in ni potrebe po dodajanju sladkorja. V kolikor nimate sladkih domačih jabolk, lahko v naribana jabolka dodate 2 žlici datljeve paste.
KORAK 2:
Jabolkom dodamo tudi mlete mandlje in cimet. Za popestritev in bolj kremast okus zavitka lahko dodamo tudi kokosovo/mandljevo kremo. Brez problema pa lahko to kremo v nadevu tudi izpustimo.
KORAK 3:
Prvo polovico testa razvlečemo ali razvaljamo po pomokani površini. Zelo pomembno je, da testo razvlečemo čim bolj na tanko. Na testo nadevamo jabolčni nadev.
KORAK 4:
Jabolčni zavitek zavijemo. Enak postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa.
KORAK 5:
Zavitka položimo v pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Pred peko testo premažemo s toplo vodo, kateri primešamo ščep kurkume.
Pečemo na 220°C (brez ventilacije) približno 45 minut.
Ko je jabolčni zavitek pečen, ga ponovno nežno pokapamo z vodo in uživamo v jesenski sladički.
