SOK IZ KORENJA IN JABOLK
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 1 ura

SESTAVINE:

Za 5L soka potrebujemo:

  • 1kg domačega korenja
  • 500g sladkih domačih jabolk
  • 200g-400g (po občutku) eritritola/sladkorja
  • 1 žlico in pol citronske kisline
  • 5L vode
IMG_9031

KORAK 1: 

Korenje operemo, olupimo ali nastrgamo in ga narežemo na manjše koščke. Stresemo ga v posodo in ga prelijemo z 1L vode. Na zmernem ognju ga skuhamo do mehkega. 


KORAK 2: 

Jabolka operemo, jih olupimo in očistimo. Narežemo jih na krhlje in jih postavimo v drugo posodo. Prelijemo jih s 500ml vode in jih prav tako skuhamo do mehkega. 


KORAK 3: 

V večji lonec nalijemo 3L in pol vode, dodamo sladilo in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se sladilo počasi stopi. 


KORAK 4: 

Ko je korenje kuhano, ga malo ohladimo in ga zlijemo v mikser, kjer ga zmiksamo. Enako naredimo tudi s kuhanimi jabolki. Vode v katerih se je kuhalo korenje in jabolka ne zavržemo, ampak jo uporabimo pri miksanju. 


KORAK 5: 

Ko imamo korenje in jabolka zmiksana, počasi kremasto tekočino vlivamo v vodo, v kateri smo pred tem raztopili sladilo. Kuhamo do vretja in vmes večkrat premešamo. Med tem časom, ko se naš sok kuha, pripravimo steklene steklenice, v katere bomo shranili naš sok. V pečici jih pri 100°C steriliziramo (približno 15 minut). Ko je sok kuhan, dodamo še citronsko kislino. 


POLNJENJE STEKLENIC: 

Steklenico eno po eno vzamemo iz pečice in jo s pomočjo lija napolnimo s sokom iz korenja in jabolk. Steklenice na koncu le še zavijemo v brisačo in jih na sobni temperaturi pustimo toliko časa, da se ohladijo. Nato jih hranimo v hladilniku.


Naj slastno osvežilen domač korenčkov sok zadiši tudi v vaši kuhinji. 

IMG_9029

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja