ČAS PRIPRAVE: 30 minut
SESTAVINE:
Za 2 osebi potrebujemo:
KORAK 1:
Riževe ali steklene rezance za 15 minut namočimo v skledo z vročo vodo in jih nato dobro odcedimo. Polijemo/začinimo jih s sojino omako.
KORAK 2:
- Na tanko narežemo vso zelenjavo in mango ter vse skupaj pokapamo z limetinim sokom in limetino lupinico. Lahko uporabimo tudi katerokoli omako po naši želji.
- Vsa zelišča na drobno nasekljamo.
- Pripravimo si tudi fižolove kalčke, katere dobro operemo in odcedimo.
- Uporabimo že kuhane kozice, ki jih zaradi boljšega okusa, na olivnem olju le še malo popečemo (4 minute na vsaki strani).
KORAK 3:
Ko imamo vse pripravljeno, potopimo prvi rižev papir v skledo z vročo vodo (40 sekund) in ga le toliko premikamo, da se celoten ovoj dobro omehča. Nato ga odcedimo in položimo na desko.
Na sredinski del zvitka položimo kozice. Nad njimi položimo kitajsko zelje. Pod njimi pa rezine manga. Na kozice postavimo nekaj trakov korenja, kumare in nekaj fižolovih kalčkov. Nato sledijo riževi ali stekleni rezanci in na koncu še začimbe (drobnjak, bazilika, meta... ).
KORAK 4:
Zvitek le še zvijemo. Jaz ga ponavadi zvijem tako, da najprej prepognem oba stranska dela navznoter. Nato pa s spodnjim delom pričnem s tesnim zvijanjem navzgor, dokler ne zvijem celoten ovoj iz riževega papirja.
KORAK 5:
Pripravimo le še poljubno omako. Uporabimo lahko kar sojino omako ali svojo najljubšo in zvitke postrežemo.
Dober tek!

