ČAS PRIPRAVE: 30 minut
ČAS PEČENJA: 45 minut
SESTAVINE ZA KRHKO TESTO:
1. V posodo presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo hladno maslo, ščepec soli, sladkor, vanilijev sladkor, limonino lupinico in jajci.
2. Vse skupaj dobro pregnetemo z rokami. Gnetemo toliko časa, da dobimo kepo enotnega testa.
3. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za 20 minut postavimo v hladilnik. Med tem časom skuhamo češnjev nadev.


SESTAVINE ZA ČEŠNJEV NADEV:
PRIPRAVA ČEŠNJEVE PITE:
1. Testo razdelimo na 2 dela. En del uporabimo za dno pite. Drugi del pa za dekoracijo.
2. Testo na tanko razvaljamo in oblikujemo krog. Če imate pekač, na katerega se testo rado prime, ga predhodno namažite z maslom. Testo nato razporedimo po pekaču in robove dobro pritisnemo ob rob pekača.
3. Testo v pekaču z vilicami prešpikamo.
4. Na testo vlijemo češnjev nadev. Enakomerno ga razmažemo po celotni piti.
5. Nato se lotimo izdelave mrežice ali dekoracije naše pite. Jaz sem češnjevo pito oblikovala v motiv sove.
6. Pito nato postavimo v predhodno ogreto pečico pri 180°C. Pečemo jo 45 minut.
7. Češnjevo pito dobro ohladimo in jo nato razrežemo.
Lonec nasvetov:
Pito po 25 minutah pokrijemo z alu folijo, da se vrhnji del ne zapeče preveč.