ČOKOLADNE TESTENINE Z LIMONINO KREMO IN ČEŠNJEVIM PRELIVOM
Čokoladne testenine~so prava kulinarična poezija.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Spoznajte moje najljubše testenine: Šili testenine. 


Ker želim svoje navdušenje nad testeninami deliti tudi z vami, sem se odločila, da z njihovimi prav posebnimi in nevsakdanjimi čokoladnimi testeninami, pripravim svoj recept, ki vas bo zagotovo pustil odprtih ust. 


ČOKOLADNE TAGLIATELLE (@Šili testenine): 

~Naravno sušene čokoladne testenine~

Sestavljene so iz durum pšeničnega zdroba , 100% kakava in jajc. 

SESTAVINE:
  • 1x čokoladne tagliatelle Šili testenine
  • sveže češnje ali češnje v kompotu
  • 150ml sladke smetane
  • 200g kremnega sira
  • limonina lupinica
  • sveža melisa/meta
  • limonina aroma
  • 50-100ml tekočine (vode, kompota...)

 1. Čokoladne tagliatelle skuhamo v vreli vodi in jih ohladimo. 

 2. Nato pripravimo limonino kremo. Sladko smetano stepemo v čvrsto teksturo. V drugi posodi med tem časom kremni sir na hitro zmiksamo z mešalnikom. Kremnemu siru nato dodamo limonino lupinico, limonino aromo in malo drobno narezane sveže melise/mete. Na koncu dodamo sladko smetano in previdno ter nalahko premešamo, da dobimo enotno kremo. Limonina krema je tako pripravljena. 

 3. Pripravimo še češnjev preliv. Češnje dobro operemo in jih razkoščičimo. Stresemo jih v posodo in jim prilijemo 50-100ml tekočine (vode, kompota ...). Češnje kuhamo nekje 15 minut, vmes jih večkrat premešamo. Nato jih s paličnim mešalnikom zmiksamo v češnjev preliv. Po želji lahko dodamo več ali manj tekočine. 

 4. Čokoladne testenine položimo na krožnik in jih prelijemo s češnjevim prelivom. Ob straneh oblikujemo 4 kupčke iz limonine kreme. Za svežino in barvno paleto na našem krožniku pa dodamo še svežo meliso/meto. 

 5. Na koncu le še uživamo v svežem in čudovitem okusu naših čokoladnih testenin. 

IMG_8619 (1)

Lonec nasvetov:

Čokoladne testenine so res nekaj posebnega. Odlična ideja so tudi za takrat, ko bi radi presenetili s kakšno nevsakdanjo sladico. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja