SLASTNO ARAŠIDOVO MASLO
Domače arašidovo maslo je pripravljeno hitro in enostavno. Je dišeče in zares polnega okusa.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 40 minut

ČAS PEČENJA: 10-15 minut

SESTAVINE:
  • 600g neslanih arašidov v lupini
  • 1 čajna žlička in pol soli
  • 3 čajne žličke medu ali agavinega sirupa
  • 3 čajne žličke sončničnega, olivnega ali repičnega olja

 1. Arašide olupimo in jih v pečici (pri 180°C) pražimo nekje 10-15 minut. 

 2. Ko so popraženi, jih vzamemo iz pečice in jih dobro ohladimo. 

 3. Nato jih preložimo v multipraktik in jih miksamo do gladke in kremaste zmesi. To ponavadi traja dlje časa (odvisno od zmogljivosti multipraktika). Med mešanjem dodamo olje, sol in med/agavin sirup po želji. Lahko pa pripravimo popolnoma naravnega, brez kakršnikoli dodatkov. 

 4. Ko je arašidovo maslo gladke in kremaste strukture, ga preložimo v steklene kozarčke, ki jih predhodno steriliziramo. 

 5. Na koncu lahko dodamo nekaj nasekljanih arašidov za bolj hrustljav okus. 

IMG_8150
Lonec nasvetov: 

1. Arašidovo maslo je odlično za pripravo raznih sladic, namazov, sadnih prigrizkov...

2. Lahko ga hranimo v hladilniku približno 1 mesec. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja