SLADKE JABOLČNE VRTNICE
Sladke jabolčne vrtnice za vse dame.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 15 minut

ČAS PEČENJA: 15-20 minut

Danes vas še posebej spomin, da ste: prečudovite, pogumne, sposobne, vztrajne, močne, neustavljive. Želim vam, da se teh besed spomnite tudi jutri, pojutrišnjem in vsak dan. 


Spodaj vam prilagam sladek prigrizek v obliki vrtnic, ki si ga lahko 

privoščite kadarkoli. 

SESTAVINE:
  • 1x polnozrnato vlečeno testo
  • 2-3 jabolka
  • marmelada (dobra izbira: domača/brez sladkorja)
  • cimet za posip   
  • voda
  • limonin sok

 1. Jabolka operemo, jih prerežemo na pol in očistimo. Narežemo jih na zelo tanke rezine (približno 1-2mm debeline). Položimo jih v posodo in čez njih nalijemo vodo  in nekaj kapljic limoninega soka. Ravno toliko, da so vse rezine jabolk pokrite s tekočino. 

 2. Posodo z jabolki nato postavimo v mikrovalovno pečico in jih kuhamo približno tri minute, da postanejo nekoliko mehkejša. Lahko jih skuhamo tudi na štedilniku (daljša verzija). 

 3. Nato si pripravimo polnozrnato vlečeno testo. Položimo ga na desko in ga narežemo na trakove po daljši stranici pravokotnega vlečenega testa. Trak nato po dolžini prepognemo, da dobimo trak debelejši. 

 4. Trakove najprej premažemo z marmelado. Nato odcedimo jabolka in na zgornji del traku polagamo rezine jabolka. Vsaka naslednja rezina jabolka naj sega čez polovico prejšnje rezine. Rezine jabolk polagamo vse od začetka do konca traku. 

 5. Nato trak previdno zvijemo in dobro utrdimo/zalepimo rob. Trak na koncu premažemo še z vodo/mlekom. 

 6. Vrtnice na koncu položimo v pekač za kolačke, ki ga predhodno obložimo z modelčki za kolačke ali peki papirjem. Vrtnice tik pred peko posujemo še s cimetom in pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180°C približno 15-20 minut oziroma do zlato-rjave barve vrtnic. 

IMG_9873

Lonec nasvetov:

~Lupine jabolk ne odstranjuj, saj vsebuje veliko vlaknin in hranil, hkrati pa bo tvojim vrtnicam dodala lepo barvo. 

~Sladke vrtnice so najboljše sveže in tople. Za popestritev jih lahko po koncu peke pokapljamo s sirupom po naši želji. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja