VALENTINOVI PRINCESS KROFKI
Nekaj nežnega, nekaj dišečega, nekaj malininega in nekaj napolnjenega z ljubeznijo.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 10 minut

ČAS PEČENJA: 25 min

Valentinovo je čas ljubezni, čas vrtnic, rdeče barve, ljubezenskih verzov in najokusnejših slaščic. 


Za vas sem pripravila recept za slastno Valentinovo sladico. 

Z njo lahko presenetite svojo ljubljeno osebo ali pa krofke podarite kar sebi. 

Kajti tudi ljubezen do samega sebe je še kako pomembna. 

SESTAVINE ZA TESTO:
  • 100g pirine moke
  • 200ml vode
  • ščepec soli
  • 3 žlice agavinega sirupa, eritritola ali navadnega sladkorja  
  • 80g masla/kokosovega olja
  • 3-4 jajca  

 1. V posodi segrejemo vodo, ščepec soli in maslo, da vsebina zavre. 

 2. Nato dodamo sladilo po želji in vsujemo pirino moko. Mešamo toliko časa, da se vse skupaj zgosti in masa odstopi od posode. 

 3. Maso nato ohladimo in vanjo vmešamo jajca. Pomagamo si s pomočjo metlice ali mikserja, da dobimo rahlo in kremasto maso. Masa ne sme biti preredka. V kolikor se nam zdi preredka (odvisno od velikosti jajc), lahko v maso dodamo kakšno žlico moke in ponovno dobro premešamo. 

 4. Maso prenesemo v brizgalno vrečko in si pripravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko. 

 5. Na pekač nabrizgamo manjše kupčke testa. Princess krofke pečemo v ogreti pečici na 200°C. Pečemo jih približno 25 minut oziroma do zlato-rjave barve. 

 6. Ko so krofki pečeni in ohlajeni, jih prerežemo na pol in prirpavimo nadev. 

IMG_8019
IMG_8027
SESTAVINE ZA NADEV: 
  • 1 vanilijev puding
  • smetana za stepanje/veganska smetana za stepanje
  • malinova marmelada
 1. Krofke najprej namažemo z malinovo marmelado. 
 2. Nato v njih nabrizgamo vanilijevo kremo, ki jo pripravimo tako, da skuhamo vanilijev puding. Ko je puding ohlajen, mu primešamo sladko smetano. Uporabimo lahko tudi vegansko smetano. 
 3. Krofek nato pokrijemo še z zgornjim delom in uživamo v tej ljubezenski poeziji okusov. 
IMG_8037

Lonec nasvetov:

Princess krofe lahko napolnite tudi s kremo po vaši izbiri. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja