ČAS PRIPRAVE: 50 minut
Ali imate tudi vi radi brstični ohrovt?
Potem ste na pravem mestu.
Narastek z brstičnim ohrovtom je odlična ideja za vse ljubitelje zelenjave in prav tako za vse, ki jim zelenjava ni ravno pri srcu, saj je takšen narastek super rešitev, da zelenjavo poskusijo. Preizkušeno deluje.
SESTAVINE:
Za 2 osebi potrebujemo:
1. Glavice ohrovta najprej dobro operemo in jim odstranimo poškodovane liste. Glavice prerežemo na pol.
2. V posodi zavremo vodo. Ko zavre, v vodo stresemo glavice brstičnega ohrovta in ga kuhamo približno 10 minut.
3. V drugi posodi pripravimo polivko. Zmešamo 1 jajce, 100ml smetane za kuhanje in dodamo začimbe: sol, poper, muškatni orešček, timijan ...
4. Kuhanemu ohrovtu odlijemo vodo in ga prestavimo v stekleno ponvico. Prelijemo ga s pripravljeno polivko. Po vrhu naribamo sir in vse skupaj premešamo.
5. Po želji lahko po vrhu ponovno naribamo sir in posodo pokrijemo.
Narastek postavimo v predhodno ogreto pečico (170°C) in pečemo približno 35 minut.

Lonec nasvetov:
Narastek z brstičnim ohrovtom je najboljši in najslajši, ko je še topel.
Postrezite ga lahko tudi kot prilogo k glavni jedi ali pa jed uporabite kot eno izmed hranljivih idej za večerjo.
