ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut
V kolikor bi iz kislega zelja radi ustvarili nekaj drugačnega,
bo ta musaka odlična ideja.
Musaka je izvrstna.
Za njo ne potrebujete zapletenih sestavin, le voljo in čas.
SESTAVINE:
Za 2 osebi potrebujemo:
1. Krompir operemo in olupimo. Narežemo ga na tanke kolobarje in ga za 10 minut namočimo v vodo. Vodo odlijemo, krompir pa začinimo po svojem okusu. Nato dodamo še nasekljan česen.
2. V globok steklen pekač položimo plast krompirja in jo prekrijemo s plastjo kislega zelja. Kislo zelje lahko po želji tudi začinimo, vendar po tem niti ni potrebe, saj je domače zelje ponavadi že samo od sebe dovolj polnega okusa. Vsako plast polijemo z malo polivke. Pripravimo jo tako, da zmešamo kislo smetano, jajce, moko in vodo.
3. S postopkom nadaljujemo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zaključimo s plastjo krompirja.
4. Musako pečemo v ogreti pečici na 180°C, od 30-45 minut.
