ČAS PRIPRAVE: 30 minut
(čas hlajenja ni vštet)
ČAS PEČENJA: 10 minut
Piškoti s cimetom so sladka poslastica.
So narezani in pečeni s čudovitim cimetovim vrtincem
in pokapani s čokoladno glazuro.
Popolno ravnovesje!

SESTAVINE:
CIMETOV NADEV:
Priprava testa za piškote:
1. V posodi stepemo maslo in kokosov sladkor. Nato dodamo jajce in vanilijevo aromo.
2. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine in jih dodamo mokrim.
3. Vse skupaj mešamo, dokler se sestavine ne povežejo med seboj.
4. Testo za piškote za 1h postavimo v hladilnik.
Priprava cimetovega nadeva:
1. Maslo stopimo in mu dodamo 2 žlički cimetovega sladkorja.
2. Pripravimo si tudi mleti cimet, ki ga bomo potresli po nadevu.
Priprava cimetovih piškotov:
1. Testo za piškote razvaljamo v pravokotnik, debeline približno 3mm.
2. Po testu razmažemo cimetov nadev in po njem potresemo mleti cimet.
3. Testo tesno zvijemo in ga zavijemo v folijo za živila. Zvitek za vsaj 1 do 2h postavimo v hladilnik, da se ohladi.
4. Nato zvitek vzamemo iz hladilnika in razrežemo na tanke kolobarje. Vsi kolobarji naj bodo enake debeline.
5. Cimetove rolice polagamo na pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko.
6. Piškote cimetove rolice pečemo v pečici pri 180°C približno 10 minut oziroma toliko časa, da rob piškotov dobi zlato-rumeno barvo.
7. Ko so piškoti ohlajeni, jih pokapamo s stopljeno belo čokolado.
Lonec nasvetov:
Piškoti cimetove rolice so takoj po pečenju mehki. Ko se ohladijo pa postanejo ravno prav hrustljavi.
Namesto sladkorja lahko uporabite tudi naravno sladilo: eritritol.
kok dobra ideja!😍 za izgled pa 10/10🤭
Taja, hvala, kako lepo je to prebrati 🙂
Upam, da jih boš preizkusila, ker so res odlični.