ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEČENJA: 20-30 minut
Predstavljam vam decembersko granolo z okusom medenjaka.
Granola z medenjaki, ovsenimi kosmiči, kakavom, mandlji, orehi, lešniki, cimetom, kokosovim čipsom, chia semeni in koščki čokolade.
Brez dodanega sladkorja.
Uživajte v vsakem grižljaju!

SESTAVINE:
1. Pečico segrejemo na 180°C. Pripravimo si večji pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
2. Ovsene kosmiče in vse oreščke stresemo v večjo posodo. Oreščke lahko po želji narežemo tudi na manjše koščke. Jaz oreščke pustim kar cele.
3. Nato dodamo kakav, sol in začimbe za medenjake (približno 2 žlici).
3. Celotno granolo prelijemo s stopljenim kokosovim oljem ter medom/agavinim/javorjevim sirupom. Sladilo izberemo po svoji želji in okusu.
4. Vse skupaj dobro premešamo in granolo razporedimo po pekaču.
5. Granolo pečemo 25-30 minut (brez ventilacije). Med pečenjem jo 1x premešamo. Nato jo ohladimo. Med ohlajanjem bo granola postala tudi bolj hrustljava.
6. Ko je granola popolnoma ohlajena, dodamo še čokoladne kapljice, kokosov čips in na manjše koščke narezane medenjake.**
7. Granolo premešamo in jo shranimo v embalažo.
8. Želim, da uživate v vsakem grižljaju medenjakove granole, ki kar kliče po prazničnem decembru.

Praznični lonec nasvetov:
*Začimbe za medenjake: cimet, muškatni orešček, koriander, ingver, janež, klinčki, janeževe zvezde, poper, kardamomova zrna, piment.
** Granola bo najboljša, v kolikor boste uporabili domače medenjake. Preprosto jih lahko spečete sami doma. Recept za pirine medenjake brez dodanega sladkorja bo kmalu objavljen tudi na mojem blogu.
Zelo lepo in zelo okusno 😋😋