ČAS PRIPRAVE: 30 minut
ČAS PEČENJA: 23 minut
Za vse "čokoholike" bo tale recept pravi balzam za dušo.
Nežna, čokoladna, mehka in puhasta sredica brownija, kar kliče po novem kosu.
SESTAVINE:
1. Mandljevo maslo, olje ter sirup/med zmešamo skupaj.
2. Mešamo toliko časa, da dobimo gosto zmes, brez grudic.
3. Zmesi dodamo še preostale sestavine (razen mandljeve moke) in vse dobro premešamo.
4. Na koncu dodamo mandljevo moko in dobro zmešamo.
5. Po želji v maso dodamo nekaj čokoladnih kapljic.
6. Maso nato vlijemo v pekač in po njej posujemo čokoladne kapljice.
7. Pečemo v pečici pri 160°C, 23 minut.
8. Ko so mandljevi browniji ohlajeni, jih razrežemo in postrežemo.
9. Sladek dober tek!
Lonec nasvetov:
Mandljevi browniji najboljše izpadejo ob toplem napitku.
*laneno jajce: 2 žlici mletih lanenih semen namočimo v 6 žlic mlačne vode in premešamo. Ustvari se laneni lepek oziroma laneno jajce.