ČAS PRIPRAVE: 15 minut
Špageti?
Hmmm bučkini, zakaj pa ne.
Tokrat sem bučko uporabila kar namesto špagetov.
SESTAVINE:
Za 2 osebi potrebujemo:
1. Bučko operemo in jo s pomočjo rezila za rezance narežemo na tanke in dolge trakce. Trakce položimo v posodo in jim dodamo sol ter ostale začimbe po svoji želji (česen v prahu, peteršilj, domača vegeta ipd.).
2. Prav tako narežemo piščanca in ga mariniramo. Če imamo čas je dobro, da piščanca mariniramo in ga pustimo stati vsaj nekaj ur prej.
3. Segrejemo ponev in na čebuli ter česnu prepražimo bučkine rezance. Naj bo njihov okus še vedno al dente.
4. Nato na olivnem olju spečemo še piščanca. Proti koncu peke dodamo šlico balzamičnega kisa.
5. Ko so rezanci pečeni, jih postrežemo na krožnik. Na njih položimo piščanca in vse skupaj prelijemo s poljubno omako. Lahko jo pripravimo tudi sami.

Lonec nasvetov:
Bučkini rezanci najboljše izpadejo, če jih naredimo s pomočjo rezila za rezance. V kolikor rezila nimamo doma, lahko rezance iz bučke narežemo s pomočjo noža.