ČAS PRIPRAVE: 1h
ČAS KUHANJA: 30 minut
Ste že preizkusili kremasto bučno rižoto?
SESTAVINE ZA BUČNO RIŽOTO:
Za 4-5 oseb:
1. Bučo operemo, očistimo, olupimo in jo narežemo na majhne kocke. Česen olupimo in ga skupaj z bučo položimo v pekač. Vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in pečemo v predhodno ogreti pečici približno 30 minut pri 190°C.
2. Med tem časom skuhamo tudi zelenjavno jušno osnovo, v kolikor je nimamo pripravljene vnaprej.
3. Pečeno bučo stresemo v posodo in jo prelijemo s 100ml jušne osnove. S pomočjo paličnega mešalnika jo zmešamo v bučni pire.


4. V ponvi na 3 žlicah olivnega olja popražimo na drobno narezani 2 čebuli in na kolobarje narezan por.
5. Vse skupaj pražimo vsaj 10 minut.
6. Med tem časom stehtamo riž in ga operemo pod vodo. Čebuli in poru nato dodamo riž in ga 3 minute pražimo, da postekleni.
7. Nato počasi dodajamo jušno osnovo in rižoto kuhamo približno 15 minut (odvisno od vrste riža).
8. Ko je rižota kuhana, dodamo predhodno pripravljen bučni pire in ga zmešamo v rižoto. Celotni zmesi lahko dodamo maslo za še bolj kremast okus in nariban parmezan na vrh rižote.
9. Bučna rižota je tako pripravljena.
Naj po bučni rižoti zadiši tudi pri vas 🙂
