RAFFAELLO KROGLICE
Domače hranljive Raffaello kroglice, ki v sebi skrivajo hrustljav orešček.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 20 minut

(čas hlajenja ni vštet)

ČAS KUHANJA: 10-15 min

Kdo bi Raffaello kroglice brez moke, sladkorja in brez peke, ki so tako okusne kot tiste prave? 


Ja, mi z veseljem!

SESTAVINE:
  • 120g prosene kaše
  • 380ml riževega napitka/navadnega mleka
  • 140g kokosove moka+dodatek za "povaljat" 
  • 3 žlice agavinega/javorjevega/datljevega sirupa ali sladkorja
  • lešniki, mandlji ipd. 

 1. Proseno kašo skuhamo v 380ml riževega ali drugega rastlinskega napitka. 

Uporabite lahko tudi navadno mleko. Jaz sem uporabila riževo.  

 2. Nato naj prosena kaša počiva 30 minut. V tem času bo kaša tudi popila vso tekočino. 

 3. V mikserju nato zmiksamo kokosovo moko, sladilo po želji in proseno kašo. 

 4. Maso postavimo v hladilnik, da se ohladi. Po približno 45 minutah jo vzamemo iz hladilnika in jo še enkrat pregnetemo. 

 5. Oblikujemo Raffaello kroglice, v katere lahko dodamo tudi lešnik ali mandelj. 

 6. Kroglico za konec povaljamo še v kokosovi moki. 

 7. Raffaello kroglice so tako pripravljene.

Screenshot_20211112_185611

Lonec nasvetov:

Kroglice so najboljše, ko so dobro ohlajene in se v njih okusi med seboj prepojijo.

Odlična ideja za ustvarjanje z vašimi otroki 🙂 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja