ČAS PRIPRAVE: 20 minut
(čas hlajenja ni vštet)
ČAS KUHANJA: 10-15 min
Kdo bi Raffaello kroglice brez moke, sladkorja in brez peke, ki so tako okusne kot tiste prave?
SESTAVINE:
1. Proseno kašo skuhamo v 380ml riževega ali drugega rastlinskega napitka.
Uporabite lahko tudi navadno mleko. Jaz sem uporabila riževo.
2. Nato naj prosena kaša počiva 30 minut. V tem času bo kaša tudi popila vso tekočino.
3. V mikserju nato zmiksamo kokosovo moko, sladilo po želji in proseno kašo.
4. Maso postavimo v hladilnik, da se ohladi. Po približno 45 minutah jo vzamemo iz hladilnika in jo še enkrat pregnetemo.
5. Oblikujemo Raffaello kroglice, v katere lahko dodamo tudi lešnik ali mandelj.
6. Kroglico za konec povaljamo še v kokosovi moki.
7. Raffaello kroglice so tako pripravljene.

Lonec nasvetov:
Kroglice so najboljše, ko so dobro ohlajene in se v njih okusi med seboj prepojijo.
Odlična ideja za ustvarjanje z vašimi otroki 🙂