ČAS PRIPRAVE: 45 minut
(čas hlajenja ni vštet)
ČAS KUHANJA: 30 minut
SESTAVINE ZA TESTO:
1. V posodi pripravimo moko ter jo poparimo s 3,5dcl vrele vode.
2. S kuhalnico testo premešamo in ga ohladimo.
3. Nato ga z rokami pregnetemo ter po potrebi dodamo še malo polnozrnate moke.
4. Testo ne sme biti premokro, mora biti kompaktna, da ga lahko lepo razvaljamo.
NADEV:

KAKIJEVA KREMA:
2. Želatino namočimo in jo segrevamo nad ognjem, da se raztopi.
3. Želatino vmešamo v kaki in za pol ure postavimo v hladilnik (najboljše med tem časom, ko se štrukelj kuha).
4. Nato kakijevo kremo s pomočjo brizgalke nabrizgamo na krožnik ali štrukelj.
Lonec nasvetov:
Krema iz sadja se odlično prileže poleg orehovih štrukljev. Jaz sem uporabila kaki, saj je trenutno ravno sezona kakija. Dobro je, da je sadje sveže in sočno.