LAHKA FRANCOSKA SOLATA
Lahka in zdrava francoska solata s sočno in kremasto strukturo.
Zahtevnost priprave:

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Francoska solata? Kremasta, sočna in polna majoneze? 

Poznate ta občutek? Hmmm...


Verjamem, da tudi vam marsikdaj zadiši po njej. 

Ker pa sama ne maram preveč majonezaste francoske solate, sem se odločila, da ustvarim svoj recept za lahko in bolj primerno francosko solato.  


Tale recept bo kot nalašč za vse ljubitelje francoskih solat, ki si želijo bolj lažjo in zdravo različico francoske solate. 

Zagotovo vam bo všeč 🙂


Verjemite ali ne, pri meni gostje sploh niso ugotovili, da francoska solata ne vsebuje majoneze. Bili so naravnost navdušeni.            
SESTAVINE:
  • 200g drobno narezanega korenja
  • 200g drobno narezanega krompirja
  • kisle kumarice 
  • 200g graha
  • 2 pesti indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
  • limonin sok
  • 1 žlička gorčice
  • voda
  • sol in poper (po občutku&okusu)
  • sok kislih kumaric

1. Indijske oreščke čez noč namočimo v mlačno vodo, da se dobro omehčajo.

2. Nato vodo odlijemo in indijske oreščke stresemo v multipraktik oziroma mešalec. 

3. Po občutku nato dodamo: limonin sok, sol, sok kislih kumaric, gorčico.

Vse skupaj zmiksamo v gladko in kremasto strukturo (po potrebi dodamo tudi vodo).

4. Krompir in korenje narežemo na drobne koščke. Korenje, krompir in grah skuhamo, še boljše pa bo, če vse to skuhamo nad soparo. 

5. Zelenjavo ohladimo. Nato jo zmešamo v posodi in dodamo preliv. Vse skupaj dobro premešamo. 

6. Na koncu lahko dodamo še malo limoninega soka ali soka kislih kumaric. Najboljše bo, da vse začimbe dodajamo po svojem okusu. 

7. Skledo za vsaj 1h postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo in se francoska solata ohladi.

8. Ohlajeno francosko solato postrežemo.

Lonec nasvetov: 

1. Začimbe v francoski solati dodajajte po svojem okusu in občutku, le tako bo francoska solata najbolj okusna. 

2. V kolikor želite preliva več, lahko dodate 3 pesti indijskih oreščkov.

3. Indijske oreščke v mlačno vodo obvezno namočite čez noč, da bodo dovolj mehki, saj se drugače ne bodo lepo zmiksali v kremasto strukturo. 

IMG-7603 (1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja