ČAS PRIPRAVE: 40 minut
V kolikor obožujete lešnike, bo ta sladica kot nalašč za vas.
Nougat pita, ki s svojim nougat moussom zaokroži to lešnikovo poezijo.
V receptu bo napisana tako veganska kot navadna različica, saj se pita lahko pripravi v obeh različicah.
Veselo ustvarjanje!
SESTAVINE za PIŠKOTNO DNO:
2. Pekač za pito premažemo s kokosovim oljem ali s pršilom proti sprijemanju ter piškotno maso razporedimo po pekaču. Maso dobro pritisnemo ob dno in oblikujemo rob pite.
SESTAVINE ZA KREMO (NOUGAT MOUSSE):
Med tem časom smetano stepemo do čvrstega.
2. Nato v smetano vmešamo lešnikov namaz.
3. Šele na koncu vmešamo še želatino, in sicer po sledečem postopku: želatino najprej ožamemo in jo nad nizkim ognjem segrevamo do tekočega stanja.
4. Osnovo pite na tanko premažemo z domačo marmelado. Jaz sem uporabila domačo jagodno marmelado, kateri sem dodala malo limonine arome.
5. Kremo nato prelijemo čez pripravljeno osnovo in jo postavimo v hladilnik za vsaj 20 minut.