NOUGAT (LEŠNIKOVA) PITA
Nougat (lešnikova) pita vsakega sladkosneda pusti odprtih ust, saj v sebi skriva jagodno-limonino marmelado in puhasto nougat kremo.
Zahtevnost priprave:

ČAS PRIPRAVE: 40 minut

V kolikor obožujete lešnike, bo ta sladica kot nalašč za vas. 


Nougat pita, ki s svojim nougat moussom zaokroži to lešnikovo poezijo. 


V receptu bo napisana tako veganska kot navadna različica, saj se pita lahko pripravi v obeh različicah. 


Veselo ustvarjanje! 🙂 

SESTAVINE za PIŠKOTNO DNO:
  • 200g piškotov
  • 200g kokosovega olja/masla
 1. Piškote zmeljemo in jih skupaj s kokosovim oljem ali maslom zmešamo, da dobimo gosto zmes. 

 2. Pekač za pito premažemo s kokosovim oljem ali s pršilom proti sprijemanju ter  piškotno maso razporedimo po pekaču. Maso dobro pritisnemo ob dno in  oblikujemo rob pite. 

SESTAVINE ZA KREMO (NOUGAT MOUSSE):
  • 400ml veganske smetane/navadne sladke smetane
  • 200g lešnikovega namaza*
  • 6 lističev želatine
  • premaz: marmelada+limonina aroma po želji
 1. Liste želatine za 5 minut namočimo v hladno vodo. 

Med tem časom smetano stepemo do čvrstega. 

 2. Nato v smetano vmešamo lešnikov namaz. 

 3. Šele na koncu vmešamo še želatino, in sicer po sledečem postopku: želatino  najprej ožamemo in jo nad nizkim ognjem segrevamo do tekočega stanja. 

 4. Osnovo pite na tanko premažemo z domačo marmelado. Jaz sem uporabila  domačo jagodno marmelado, kateri sem dodala malo limonine arome. 

 5. Kremo nato prelijemo čez pripravljeno osnovo in jo postavimo v hladilnik za   vsaj 20 minut. 

DEKORACIJA
  • Ob robove dodamo na grobo nasekljane lešnike.
  • Rožice na piti so narejene iz švicarske maslene kreme.
  • Pri dekoraciji naj zaigrata vaša domišljija in ustvarjalnost.
Lonec nasvetov: 

*Lešnikov namaz naj vsebuje čim večji delež lešnikov in čim manj sladkorja.

1. Vegansko smetano, ki sem jo uporabila, sem kupila v trgovini Zlata ptička (preizkušeno odlična). 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja