ČAS PRIPRAVE: 50 minut
ČAS PEČENJA: 20 minut
Zunaj diši po jeseni in kmalu se približuje najbolj strašna noč v letu- noč čarovnic.
Za vas imam prav posebno idejo za halloween gostijo. Če tudi vi temu dnevu posvečate posebno priložnost, bo ta ideja kot nalašč za vas.
Pripravite lahko te prikupne žemljice bučke.
Da pa bodo bučke še bolj slastne, jih lahko napolnite s poljubno marmelado (kakijevo, bučno, vašo najljubšo...).
SESTAVINE:
1. V posodo stresemo moko in na sredino naredimo manjšo jamico, v katero nadrobimo kvas.
2. Prilijemo 1dl mlačne vode in čez kvas posujemo sladkor. Jaz sem uporabila rjavega.
3. Kvas, vodo in sladkor na rahlo premešamo, nato pa čez zmes potresemo moko tako, da jo v celoti prekrijemo.
4. Posodo za 20 minut postavimo na toplo mesto, da kvasec vzhaja.
5. Nato v posodo dodamo ostale sestavine (mleko, olje, preostalo vodo in sol). Vse skupaj dobro pregnetemo, da dobimo rahlo in mehko testo.
6. Testo razdelimo na manjše kroglice.
7. Odrežemo 4 vrvice (vrvice naj bodo primerne za v pečico) in z njimi oblikujemo žemljico bučo tako, da vrvice izmenično zavezujemo v testo, da dobimo osem delov (osem osmin). Vrvico zavežemo ohlapno.
8. Bučke pustimo, da na pekaču vzhajajo približno 20 minut.
(Lahko jih premažemo tudi z jajcem).
9. Nato jih pečemo v že ogreti pečici na 180°C do zlatorjave barve, približno 20 minut, odvisno od velikosti buče.
10. Tako, buče žemljice so pečene. S pomočjo brizgalke lahko buče napolnimo z marmelado. Jaz sem uporabila kakijevo, brez sladkorja.
11. Naj se jesenska gostija začne!
*Tsampa je pražena ječmenova moka. V kolikor tsampe nimamo pri roki, jo seveda lahko nadomestimo z navadno moko.

Zelo zanimiva ideja. Praktično, hranljivo, zdravo, pa še dekorativno. Bravo in hvala za idejo. 😉