ČAS PRIPRAVE: 40 minut
Jaz sem si izziv zastavila tako, da poskusim pripraviti bolj hranljivo različico slovenske sladice. In izbrala sem si Prekmursko gibanico, sladico, ki s svojimi nadevi in okusi nikoli ne razočara!
Ampak veste kaj? Na koncu mi je uspelo in s tem je bil poplačan ves čas in trud.
Tokrat z vami torej delim recept za Prekmursko gibanico, upam da vam bo tako všeč, kot je meni. Če bi bilo po moje, bi jo pripravila zagotovo vsaj 1x tedensko tako je osvežilna ...
SESTAVINE:
1. Liste polnozrnatega testa po polovici razrežemo na pol oziroma na velikost našega pekača.
2. Pekač obložimo s peki papirjem in na dno pekača položimo 3 liste testa.
3. Med nadevi polagamo 1 list testa, zaključimo pa z 2 listoma. Vsak list, ko ga položimo v pekač premažemo z riževim napitkom/navadnim mlekom.
4. Vsak nadev nadevamo 2x po spodnjem vrstnem redu.
Potrebujemo: 5 jabolk in cimet. Jabolka operemo, naribamo in posujemo s cimetom.
PREMAZ PREKMURSKE GIBANICE:
Za premaz uporabimo vanilijev desert, ki ga razredčimo z rastlinskim napitkom/mlekom. Premažemo ga povrhu zadnje plasti naše Prekmurske gibanice.
Kako pripravimo datljevo pasto?

Prekmurska gibanica po naše je manj kalorična, je brez dodanega sladkorja, vsebuje vlaknine in je bogata z zdravimi maščobami (orehi, mak).
