ČAS PRIPRAVE: 20 minut (čas hlajenja ni vštet)
Ker se v navadnih napolitankah skriva veliko sladkorja, sem se odločila, da si jih pripravim kar sama, v bolj hranljivi različici, brez dodanega sladkorja in nič kaj manj okusne. Še boljše!
Prav na tem mestu boste lahko videli, da se napolitanke lahko pripravimo kar sami doma. Okus domačih napolitank je bolj izrazit, poln in hranilen.
Naj vam teknejo!
SESTAVINE:
1. Temno čokolado stopimo nad paro. Ko je stopljena vmešamo še lešnikovo maslo. Vse skupaj dobro stopimo in mešamo, da se nam ne zažge.
2. Ko imamo čokolado in lešnikovo maslo stopljeno, odstavimo posodo in dodamo rastlinski napitek ali navadno mleko. Premešamo.
3. Potem dodamo mlete lešnike in mlete ali fino zdrobljene piškote.
4. Vse skupaj z žlico dobro premešamo, da dobimo gosto zmes.
5. V kolikor nam nadev ni dovolj sladek, lahko dodamo tudi malo javorjevega ali datljevega sirupa.
6. Nato si pripravimo leseno desko, ki jo obložimo s peki papirjem. Na njo položimo prvo plast oblatov in na oblat namažemo lešnikov nadev.
7. Pokrijemo z novo plastjo oblatov in ponovno namažemo z nadevom. Nadaljujemo v enakem zaporedju vse dokler ne porabimo vseh oblatov.
8. Ko so napolitanke končane jih za vsaj 1h postavimo v hladilnik. Nato jih narežemo na poljubno velikosti in oblike ter jih postrežemo.

1. V receptu sem uporabila oblate iz Eurospina. Zagotovo jih najdete tudi drugje.
2. Uporabljeno lešnikovo maslo je zlati Ghee (lešnikovo ekološko maslo). Maslo naj bo 100% lešnikovo, brez ostalih dodatkov. Lahko ga pripravite tudi sami. Kar je še boljše
3. Jaz sem identične napolitanke pripravila tudi z Domaćica keksi.

Noro dobre napolitanke, brez slabe vesti poješ cel pladenj…