ČAS PRIPRAVE: 50 minut
ČAS KUHANJA: 30 minut
Rdeča leča in domač pirin kruh pa sta prilogi, ki krompirjevemu golažu dodata piko na i.
Pa dober tek!
2. Korenje operemo, nastrgamo in ga narežemo na manjše koščke.
3. Čebulo in česen na drobno nasekljamo in v loncu prepražimo na olivnem olju, da postekleni.
4. V lonec dodamo še korenje, stročji fižol, lovorjev list, krompir in par žlic jušne osnove, da se nam vse skupaj ne sprime.
5. Pražimo približno 15 minut. Mešamo.
6. Med tem časom v drugi posodi skuhamo preostanek (100g) krompirja, ki ga bomo na koncu uporabili za zgostitev našega golaža. Ko je krompir kuhan ga pretlačimo z vilico.
7. Po 15 minutah golaž zalijemo z domačo jušno osnovo le toliko, da je ves krompir pokrit.
8. Lonec pokrijemo in kuhamo 25 minut. Vmes večkrat premešamo.
9. Zadnjih 5 minut dodamo spasiran krompir za zgostitev. Zadnjo minuto pa dodamo še paradižnikovo mezgo in mleto papriko.
10. Ko je golaž kuhan, ga pustimo pokritega stati 10 minut, da se okusi prepojijo. Med tem časom skuhamo še rdečo lečo-glej deklaracijo kuhanja na embalaži.
11. Golaž serviramo.



1. Paradižnikovo mezgo dodamo na koncu, nikoli med kuhanjem, sicer se krompir ne bo dobro skuhal.
2.Poleg krompirjevega golaža lahko postrežemo kos domačega pirinega kruha. Recept za pripravo hitrega pirinega kruha vam izdam v eni izmed naslednjih objav.