GOBOVA JUHA
Kremna gobova juha z zelenjavo, ki se odlično poda v jesenskem času.
Zahtevnost priprave:

ČAS PRIPRAVE: 45 minut

ČAS KUHANJA: 25 minut

Skrivnost naše kremne gobove juhe je v tem, da ne vsebuje mlečnih izdelkov, je veganska in v sebi skriva poezijo okusov po gobah in zelenjavi. 

Sestavine za 4 osebe:
  • 600g krompirja
  • 250g gob
  • 2 čebuli
  • 3 korenčki
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička soli
  • 1l vode
  • lovorjev list
  • domača vegeta
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • svež peteršilj
  • kurkuma, sladka rdeča paprika, majaron
POSTOPEK PRIPRAVE:
 1. Čebulo in česen na vodi dušimo do   mehkega. 
  2. Med tem časom operemo, očistimo   in narežemo gobe. 
 3. Dodamo jih čebuli in dušimo do   mehkega, da gobe izpustijo večino   vode. 
 4. Polovico krompirja olupimo in   narežemo na majhne koščke.   Skuhamo ga v vodi. Ko je kuhan ga   pretlačimo z vilico in ga na koncu   uporabimo za zgoščevanje juhe. 
 5. Korenje in preostanek krompirja   narežemo na manjše koščke in jih   uporabimo v juhi. 
 6. Ko so gobe podušene, jih zalijemo z   1l vode. Dodamo predhodno na koščke   narezan korenje in krompir ter lovorjev   list. Vse skupaj kuhamo približno 20   minut. 
 7. Po 20 minutah dodamo še   paradižnikov koncentrat, sol in   začimbe, ter vse skupaj dobro   premešamo. Kuhamo in po 5 minutah   dodamo pasiran krompir, ki ga   vmešamo v juho. 
 8. Pustimo vreti še par minut, da se   okusi med seboj prepojijo. 
IMG_20210615_151554_614
IMG_20210616_145139_184
Lonec nasvetov: 

1. Gobe lahko po želji spasiramo ali pa jih pustimo v prvotni obliki. 

2. Po želji lahko dodamo tudi žlico kisle smetane.

3. Uživamo v okusu kremne gobove juhe. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja