Zahtevnost priprave:
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
ČAS KUHANJA: 25 minut
Skrivnost naše kremne gobove juhe je v tem, da ne vsebuje mlečnih izdelkov, je veganska in v sebi skriva poezijo okusov po gobah in zelenjavi.
Sestavine za 4 osebe:
POSTOPEK PRIPRAVE:
1. Čebulo in česen na vodi dušimo do mehkega.
2. Med tem časom operemo, očistimo in narežemo gobe.
3. Dodamo jih čebuli in dušimo do mehkega, da gobe izpustijo večino vode.
4. Polovico krompirja olupimo in narežemo na majhne koščke. Skuhamo ga v vodi. Ko je kuhan ga pretlačimo z vilico in ga na koncu uporabimo za zgoščevanje juhe.
5. Korenje in preostanek krompirja narežemo na manjše koščke in jih uporabimo v juhi.
6. Ko so gobe podušene, jih zalijemo z 1l vode. Dodamo predhodno na koščke narezan korenje in krompir ter lovorjev list. Vse skupaj kuhamo približno 20 minut.
7. Po 20 minutah dodamo še paradižnikov koncentrat, sol in začimbe, ter vse skupaj dobro premešamo. Kuhamo in po 5 minutah dodamo pasiran krompir, ki ga vmešamo v juho.
8. Pustimo vreti še par minut, da se okusi med seboj prepojijo.


Lonec nasvetov:
1. Gobe lahko po želji spasiramo ali pa jih pustimo v prvotni obliki.
2. Po želji lahko dodamo tudi žlico kisle smetane.
3. Uživamo v okusu kremne gobove juhe.