ČAS PRIPRAVE: 1h 10 minut (čas hlajenja ni vštet)
Privoščite sebi in svojim najbližjim prav posebno torto brez peke, s popolno čokoladno-malinino kombinacijo.
Iskreno bi lahko to torto poimenovala kar po sebi, saj sem recept za njo preizkušala kar nekaj časa. Tortica je požela že kar nekaj pozitivnih in čustvenih pohval.
Menim, da se moja strast do ustvarjanja receptov ne bi morala bolj izrazito pokazati nikjer drugje, kot v okusih te torte. Nanjo sem res zelo ponosna.
(Okusi torte so najbolj izraziti in bogati, ko so uporabljene sveže domače maline).
KORAKI PRIPRAVE TORTE BREZ PEKE
Za okrogel tortni obroč premera 18cm potrebujete:
1. Piškote zmeljemo v drobtine. Najlažje to naredimo s pomočjo multipraktika, lahko pa uporabimo tudi vrečko v katero zapremo piškote in jih s pomočjo valjarja zdrobimo.
2. Mletim piškotom dodamo stopljeno maslo in dobro zmešamo.
3. Piškotno zmes dobro in enakomerno potlačimo ob dno okroglega pekača.
2. Jedilni koruzni škrob (Gustin) zmešamo z 2-3 žlicami vode, da dobimo tekoč pripravek in ga vmešamo v maline.
3. Kuhamo še 3 minute in opazujemo, da se naša krema prične gostiti.
4. Kremo ohladimo. Ko je ohlajena, jo prelijemo čez piškotno dno in postavimo za vsaj 1h v hladilnik.
2. Temno čokolado nad paro stopimo in jo v hladni kopeli ohladimo na sobno temperaturo (ne sme se nam strditi).
3. V multipraktik stresemo datlje in dodamo 50ml rastlinskega napitka/mleka. Zmiksamo v datljevo pasto. Ko dobimo gladko in kremasto kremo dodamo še ostale sestavine.
4. Dodamo kakav, temno čokolado in vanilijevo aromo.
5. Vse skupaj miksamo vsaj 10 minut, da dobimo zares dovolj kremasto kremo. Po potrebi dodajamo rastlinski napitek/mleko, če se nam krema zdi pregosta.
6. Krema je končana, ko je ravno prav gosta, da se na torti ne bo razlezla in dovolj kremasta.
7. Kremo razmažemo po malinini kremi in v njo potisnemo še cele maline.
8. Predenj nadaljujemo s prelivom torto za vsaj 1h postavimo v haladilnik.
2. K malinovem prelivu dodamo toliko vode, da znaša skupna prostornina 250ml.
3. Lističe želatine za 10 minut predhodno namočimo v mrzlo vodo.
Nato jih ožamemo in jih zmešamo k malinini osnovi. Mešamo toliko časa, da se želatina popolnoma raztopi.
4. Počakamo, da se malinin preliv ohladi na sobno temperaturo. Nato ga prelijemo po vrhu torte in postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Torto dekoriramo po svojem okusu. Jaz sem uporabila sveže vrtnice in liste od vrtnic, makrone in sveže maline.
1. Torta naj bo pred dekoriranjem in serviranjem dobro ohlajena.
2. Peclje svežega cvetja pred uporabo v sladicah vedno ovij v alu folijo zaradi morebitnih strupenih sokov v njem.
Najboljša torta kar sem jih jedla kadarkoli. Za povrhu vsega pa še zdrava… 🤩
Tudi meni najljubša tortica 🙂
Waaau, izgleda čudovita!
Odlična, ima okus po še..
Nikoli ne bom pozabila okusa torte in se posebej dekoracije. Večno hvaležna❤