Zahtevnost priprave:
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
ČAS KUHANJA: 15 minut
Kot je zapisala Bara Hieng: Ne le, da ima čemaž vse značilnosti česna, ima tudi vse njegove učinkovine in pozitivne lastnosti."
Najbolje bo, da čemaževo juho preizkusite kar sami in vaše telo napolnite z zdravilnimi učinki ter energijo.
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
POSTOPEK PRIPRAVE:
1. Olupimo 2 srednje velika krompirja in jih narežemo na kolobarje.
2. Čemaž operemo in ga narežemo na manjše koščke.
3. Narezan krompir, čemaž in čebulo položimo v lonec ter prilijemo jušno osnovo. Jaz sem uporabila zelenjavno jušno osnovo.
4. Vse skupaj zavremo in kuhamo 10 minut.
5. Nato s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo, da dobimo kremasto čemaževo juho.
6. Kuhamo še 5 minut po želji pa lahko dodamo še domače začimbe.

Lonec nasvetov:
1. Čemaž zadiši v spomladanskem letnem času. Okus in vonj ima po česnu.
2. Pozor! Pri nabiranju moramo biti previdni, da ga ne zamenjamo za strupen jesenski podlesek.
3. Iz čemaža lahko izdelamo tudi čemažev pesto ali druge namaze, lahko ga uživamo v solati.
Odlicna juha, se posebej, ker vem, da je narejena na naraven nacin, super recept!