ČEMAŽEVA JUHA
"Ni boljšega čistila za kri in prebavila, kot je čemaž." Privoščite si domačo kremno čemaževo juho.
Zahtevnost priprave:

ČAS PRIPRAVE: 25 minut

ČAS KUHANJA: 15 minut

Kot je zapisala Bara Hieng: Ne le, da ima čemaž vse značilnosti česna, ima tudi vse njegove učinkovine in pozitivne lastnosti."

Najbolje bo, da čemaževo juho preizkusite kar sami in vaše telo napolnite z zdravilnimi učinki ter energijo. 

SESTAVINE ZA 4 OSEBE: 
  • 15-20 čemaževih listov
  • 800ml jušne osnove
  • 2 krompirja
  • 1 čebula
POSTOPEK PRIPRAVE:
 1. Olupimo 2 srednje velika krompirja in   jih narežemo na kolobarje. 
 2. Čemaž operemo in ga narežemo na   manjše koščke. 
 3. Narezan krompir, čemaž in čebulo   položimo v lonec ter prilijemo jušno   osnovo. Jaz sem uporabila zelenjavno   jušno osnovo. 
 4. Vse skupaj zavremo in kuhamo 10   minut. 
 5. Nato s paličnim mešalnikom dobro   zmiksamo, da dobimo kremasto   čemaževo juho. 
 6. Kuhamo še 5 minut po želji pa lahko   dodamo še domače začimbe.  
čemaž2
Lonec nasvetov: 

1. Čemaž zadiši v spomladanskem letnem času. Okus in vonj ima po česnu. 

2. Pozor! Pri nabiranju moramo biti previdni, da ga ne zamenjamo za strupen jesenski podlesek.

3. Iz čemaža lahko izdelamo tudi čemažev pesto ali druge namaze, lahko ga uživamo v solati. 

One thought on “ČEMAŽEVA JUHA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja