RIŽEVE KROGLICE S TUNINIMI POLPETI
Riževe krogljice na solatni posteljici s korenjem, grahom in bučko ter tuninimi polpeti.
Zahtevnost priprave

ČAS PRIPRAVE: 1h

(čas hlajenja ni vštet)

ČAS KUHANJA: 10 min

ČAS PEČENJA: 25 min

RIŽEVE KROGLICE
Sestavine: 
  • 50g riža (okroglozrnatega)
  • 50g zelenjave (korenje, bučka, grah)
  • sol in poper
  • česen v prahu

 1. Riž operemo in skuhamo po navodilih.  

 2. Zelenjavo (lahko tudi poljubno) narežemo in jo skuhamo v osoljeni vodi. 

 Kuhamo jo približno 10 minut. 

 3. Ohlajen riž in zelenjavo zmešamo skupaj in s pomočjo folije za živila oblikujemo   riževe kroglice. 

Screenshot_20211017_181722
polpeti 1
TUNINI POLPETI:

Za 8 polpetov potrebujete: 

  • 1 srednje velika čebula
  • 3 konzerve tune
  • 1 jajce
  • drobtine (priporočam pirine, lahko tudi druge)
  • sol in poper
  • domača ali navadna vegeta
  • mleti česen

 1. Čebulo nasekljamo in prepražimo na olivnem olju. 

 2. Tuno odcedimo in ji primešamo prepraženo čebulo, sol, poper, mleti česen in   malo vegete. 

 3. V zmes dodamo 1 jajce ter toliko drobtin, da dobimo kompaktno maso. 

 4. Vse skupaj se mora lepo povezovati. 

 5. Maso za 30 minut postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo. 

 Masa med tem časom postane tudi bolj kompaktnejša, zato se polpeti lažje   prepojijo. 

 6. Iz mase oblikujemo polpete in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. 

 7. Polpete pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 25 minut. 

VEGANSKA VERZIJA POLPETOV

V veganski različici polpetov namesto jajca uporabimo laneno jajce- lanena semena zmeljemo in jih zmešamo z vodo v kombinaciji 1:3, da nastane lepek.

Vegansko tuno lahko kupiš pri vegansko.si 

One thought on “RIŽEVE KROGLICE S TUNINIMI POLPETI

  1. Zelo, zelo okusni polpeti! Odkar sem jih poskusila, so redno na mojem jedilniku.

    Zdravi, enostavni in hitro pripravljeni 👌💯🤤

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja