ČAS PRIPRAVE: 1h
(čas hlajenja ni vštet)
ČAS KUHANJA: 10 min
ČAS PEČENJA: 25 min
RIŽEVE KROGLICE
1. Riž operemo in skuhamo po navodilih.
2. Zelenjavo (lahko tudi poljubno) narežemo in jo skuhamo v osoljeni vodi.
Kuhamo jo približno 10 minut.
3. Ohlajen riž in zelenjavo zmešamo skupaj in s pomočjo folije za živila oblikujemo riževe kroglice.


TUNINI POLPETI:
Za 8 polpetov potrebujete:
1. Čebulo nasekljamo in prepražimo na olivnem olju.
2. Tuno odcedimo in ji primešamo prepraženo čebulo, sol, poper, mleti česen in malo vegete.
3. V zmes dodamo 1 jajce ter toliko drobtin, da dobimo kompaktno maso.
4. Vse skupaj se mora lepo povezovati.
5. Maso za 30 minut postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo.
Masa med tem časom postane tudi bolj kompaktnejša, zato se polpeti lažje prepojijo.
6. Iz mase oblikujemo polpete in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
7. Polpete pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 25 minut.
V veganski različici polpetov namesto jajca uporabimo laneno jajce- lanena semena zmeljemo in jih zmešamo z vodo v kombinaciji 1:3, da nastane lepek.
Vegansko tuno lahko kupiš pri vegansko.si
Zelo, zelo okusni polpeti! Odkar sem jih poskusila, so redno na mojem jedilniku.
Zdravi, enostavni in hitro pripravljeni 👌💯🤤