ČAS PRIPRAVE: 1h
ČAS PEČENJA: 35 minut
DOMAČA PIRINA BOMBETKA
Za 3 bombetke potrebujemo:
1. Kvas nadrobimo v manjšo posodico, dodamo žličko sladkorja, žličko moke
in 30ml mlačnega riževega napitka/mleka.
2. Kvas naj na toplem vzhaja vsaj 10 minut.
3. Nato kvasu dodamo preostanek moke, tekočine in solimo.
4. Testo dobro pregnetemo, da dobimo rahlo in prožno testo. Tako pripravljeno testo naj vzhaja vsaj 1h.
5. Nato oblikujemo bombetke, katere naj vzhajajo 30 minut.
6. Po 30 minutah bombetke premažemo z mlačno vodo in jih posujemo s sezamom.
7. Bombetke v pečici pri 180°C pečemo do zlato-rjave barve, približno 10-15 minut.
NAMAZ
SOJINI POLPETI
Sestavine za 3 polpete:

Postopek priprave:
1. Sojine koščke poparimo z vrelo vodo in počakamo, da se prepojijo.
2. Nato jih odcedimo in dodamo laneno pasto (lanena semena+vodo).
3. Dodamo še mlete ovsene kosmiče, nasekljan peteršilj, domačo vegeto in sok od česna.
4. Na koncu masi dodamo drobtine. Jaz uporabljam kar pirine. Lahko uporabite tudi polbele ali druge.
5. Zmes mora nastati kompaktna, gosta in malo lepljiva.
6. Iz mase oblikujemo polpete in jih še enkrat povaljamo v drobtinah.
PRELIV IZ INDIJSKIH OREŠČKOV
DODATKI:

To pa je burger, pri katerem ne pogrešaš mesa, slastno!