ČAS PRIPRAVE: 1h
ČAS KUHANJA: 2 minuti
Recept, ki vsakega še tako dobrega gurmana, pusti odprtih ust. Vrečke presenečenja lahko pripraviš v veganski ali navadni različici. Nikoli pa ne veš, kateri nadev se skrije ravno na tvojem krožniku. In prav to dela ta recept še toliko bolj poseben.
Za vas sem pripravila 2 veganska in 1 mesni nadev. Seveda, brez skrbi, lahko uporabiš tudi katerokoli drugo polnilo po svoji želji in okusu.

Sestavine za testo:
1. V posodo odmerimo moko, sol in olje.
2. Prelijemo z vrelo vodo in premešamo s kuhalnico.
3. Nato testo pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
4. Ko je ohlajeno, ga pregnetemo z rokami in zavijemo v živilsko folijo.
5. Testo na sobni temperaturi pustimo počivati 30 minut.
KROMPIRJEV NADEV
1. Krompir olupimo in ga narežemo na manjše koščke.
2. Krompir skuhamo v slani vodi.
3. Med tem časom nasekljamo čebulo in jo prepražimo ter začinimo.
4. Kuhan krompir pretlačimo in mu dodamo čebulo in peteršilj.
5. Nadev ohladimo.
NADEV Z GOBAMI
1. Gobe narežemo na manjše koščke.
2. Na olivnem olju jih popražimo.
3. Med praženjem jih začinimo.
4. Ko so prepražene, jim dodamo žlico kuhanega krompirja in vse skupaj premešamo.
5. Nadev ohladimo.
PIŠČANČJI NADEV
1. Piščančji file narežemo na manjše koščke.
2. Čebulo na olivnem olju prepražimo in na njej popečemo meso.
3. Meso začinimo in ga ohladimo.
4. Opcijsko: lahko dodamo žlico krompirjevega nadeva.
POSTOPEK ZVIJANJA:
1. Testo na tanko razvaljamo. S pomočjo kozarca odtisnemo kroge poljubne velikosti in jih nadevamo s poljubnim nadevom. Oblikujete jih po vaših željah. Jaz sem jih oblikovala v mošniček. Pri oblikovanju oziroma zapiranju nadeva si lahko pomagate s kuhinjskimi pripomočki: vilica, lesene palčke ...
2. Vrečke presenečenja kuhamo v slani vreli vodi približno 2 minuti.

Lonec nasvetov:
Vrečke presenečenja lahko postrežemo z različnimi omakami (sojino, sladko-kislo, omako iz indijskih oreščkov, bbq omako ipd.).
Preizkušeno zelo dobri. Bogati nadevi in okusni 👍👍