VREČKE PRESENEČENJA
Domači ravioli, polnjeni s piščančjim, krompirjevim in gobovim nadevom.
Zahtevnost priprave:

ČAS PRIPRAVE: 1h

ČAS KUHANJA: 2 minuti

Recept, ki vsakega še tako dobrega gurmana, pusti odprtih ust. Vrečke presenečenja lahko pripraviš v veganski ali navadni različici. Nikoli pa ne veš, kateri nadev se skrije ravno na tvojem krožniku. In prav to dela ta recept še toliko bolj poseben. 

Za vas sem pripravila 2 veganska in 1 mesni nadev. Seveda, brez skrbi, lahko uporabiš tudi katerokoli drugo polnilo po svoji želji in okusu. 

ravioli
Sestavine za testo:
  • 270g pirine ali poljubne moke
  • 140g vrele vode
  • 5g soli
  • 20g repičnega olja

1. V posodo odmerimo moko, sol in olje. 

2. Prelijemo z vrelo vodo in premešamo s kuhalnico. 

3. Nato testo pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo. 

4. Ko je ohlajeno, ga pregnetemo z rokami in zavijemo v živilsko folijo. 

5. Testo na sobni temperaturi pustimo počivati 30 minut. 

KROMPIRJEV NADEV

  • 2 večja krompirja
  • 1 čebula
  • sol in poper
  • peteršilj

 1. Krompir olupimo in ga narežemo na   manjše koščke. 

 2. Krompir skuhamo v slani vodi. 

 3. Med tem časom nasekljamo čebulo   in jo prepražimo ter začinimo. 

 4. Kuhan krompir pretlačimo in mu   dodamo čebulo in peteršilj.

 5. Nadev ohladimo.  

NADEV Z GOBAMI

  • 100g poljubnih gob
  • 1 žlica krompirja
  • sol in poper
  • peteršilj

 1. Gobe narežemo na manjše koščke. 

 2. Na olivnem olju jih popražimo. 

 3. Med praženjem jih začinimo. 

 4. Ko so prepražene, jim dodamo žlico   kuhanega krompirja in vse skupaj   premešamo.

 5. Nadev ohladimo.  

PIŠČANČJI NADEV

  • 150g piščančjega nadeva
  • 1 manjša čebula
  • sol in poper
  • peteršilj

1. Piščančji file narežemo na manjše koščke. 

2. Čebulo na olivnem olju prepražimo in na njej popečemo meso. 

3. Meso začinimo in ga ohladimo. 

4. Opcijsko: lahko dodamo žlico krompirjevega nadeva. 

POSTOPEK ZVIJANJA: 

 1. Testo na tanko razvaljamo. S pomočjo kozarca odtisnemo kroge poljubne   velikosti in jih nadevamo s poljubnim nadevom. Oblikujete jih po vaših željah. Jaz   sem jih oblikovala v mošniček. Pri oblikovanju oziroma zapiranju nadeva si lahko   pomagate s kuhinjskimi pripomočki: vilica, lesene palčke ...


 2. Vrečke presenečenja kuhamo v slani vreli vodi približno 2 minuti. 


IMG_20210109_214655_597

Lonec nasvetov: 

Vrečke presenečenja lahko postrežemo z različnimi omakami (sojino, sladko-kislo, omako iz indijskih oreščkov, bbq omako ipd.).

One thought on “VREČKE PRESENEČENJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja